Project Description

Duży dom składający się z rozbudowanej części prywatnej, części ogólnodostępnej jak i piwnic z saunami, pokojem kinowym i pokojem do gry w bilard.  Vis a Vis było odpowiedzialne za kompleksowe opracowanie rzutu (zaadaptowanie istniejącego i przeróbki),  zaprojektowanie wnętrz  oraz urządzenie. Projekt powstał dla domu którego architektura była już prawie zaprojektowana, jednak udało nam sie wprowadzić kilka istotnych zmian. Zaproponowaliśmy zlikwidowanie długiego korytarza, który tworzył w środku domu ciemną  strefę przestrzeni straconej tylko na komunikację odcinając wchodzącym do domu piękny widok na jezioro. Kominek przebiliśmy na wylot czyniąc go dwustronnym. Dzięki tym zabiegom przestrzeń i nastrój domu uległy diametralnym zmianom. Nowa forma wnętrz uwypukliła jego świetne położenie, skalę, widoki i grę świateł. Zdjęcia H.Długosz.