Project Description

Przestronne mieszkanie na ostatniej kondygnacji apartamentowca. Na prośbę inwestora z dwóch mieszkań wykreowaliśmy nowy praktyczny rzut. Dzięki opracowywaniu  projektu na wczesnym etapie powstawania budynku udało nam się zaplanować dwa duże świetliki (w holu i łazience ) eksponujące wysokość mieszkania i nadające mu niepowtarzalne światło i atmosferę a poprzednio  martwy i ciemny rejon wnętrza wzdłóż korytarza  zyskał  nową funkcjonalność.  Meble stolarskie projektowane na  zamówienie (także umywalka w przeszklonej łazience  oraz lustro) jak i indywidualnie projektowana kuchnia, maksymalnie wykorzystują przestrzeń,  maskując równocześnie klimatyzację.  Skala wnętrza oznaczała, że nawet dywan – bratek firmy TAI PING, oprócz  dopasowywanych do salonu kolorów miał także nietypową średnicę. Zdjęcia  H. Długosz, stylizacja Ola Buczkowska-Przeździk.