Project Description

Studio Vis a Vis było odpowiedzialne za projekt wnętrz Osiedla Okrzei wybudowanego przez Investkomfort w bardzo ładnej części starego Sopotu. Po opracowaniu układu funkcjonalnego, jeszcze na etapie projektu budowlanego, wykonaliśmy  projekty wszystkich części wspólnych : sali kinowej, fitness, sauny, część wypoczynkowej z bilardem oraz wszystkich  klatki schodowych.  Zadanie polegało na połączeniu modernistycznego nastroju Trójmiejskich budynków z nowoczesną awangardową architekturą nowego założenia mieszkalnego. Zastosowaliśmy nietuzinkowe matriały i ich zestawienia.  Palone drewno Shou Sugi Ban, występuje obok szlachetnych marmurów, trójwymiarowej czarno-srebrnej tkaniny rodem  ze sportowych ubrań czy skór i stalowej blachy z drobną szachownicę. Tkaniny zastosowane w rejonie fitness absorbują dżwięk. W rejonie bilardu i barku stoją stołki barowe, ława barowa i dwustronny regał naszego projektu. Oprócz kilku gotowych lamp i mebli całe wyposażenie było wykonywane na zamówienie przez Polskie firmy.  Dobieraliśmy też dodatki i dekoracje.