Project Description

Extension of the existing house and design of the garden architecture in Erlangen, Germany. Rather drab building from the sixties has got a new modernist look and some extensions which made the place much more comfortable and nice. The front area was redesigned with entrance canopy, stainless steel freestanding mailbox, street line bush pots, enclosed sitting place and new bicycle shed. The big back garden gets lowered areas with stone steps buried in the grass, sauna box with terrace and cold/hot water bath, summer arbour and vegetable plot. Garden façade of the building is enhanced with glass, 2-storey winter garden extending living room and master bedroom above. Big garden terrace has a garden chess board, summer kitchen and decorative pond. In the back – stairs to studio/workshop have a new modernist roof.

Arch. Andrzej Sienkiewicz and Anna Wojczyńska